Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Over Mij

Ik ben Floris Kok, in 2015 cum laude afgestudeerd als fotografisch vormgever aan de Fotovakschool Amsterdam. Voor mijn eerste vrije studieopdracht heb ik een serie beelden gemaakt van de spulletjes die ik in de loop der jaren van mijn inmiddels overleden grootvader had gekregen. Deze voorwerpen zijn waardevolle herinneringen maar toch liggen ze opgeborgen in dozen en laatjes.

 

Door deze herinneringen als kunstobjecten te fotograferen, mooi af te drukken en in te lijsten hebben ze weer een plaats in mijn leven gekregen en geniet ik er iedere dag van. De herinnering aan mijn overleden grootvader is op deze manier weer levend geworden. Ook kan mijn familie middels een tweede afdruk hiervan deelgenoot zijn.

 

Mijn grootvader was in zijn eigen woorden een “Bewaarman”. Hij bewaarde en verzamelde veel en had dan ook een paar prachtige verzamelingen. Deze zijn helaas na zijn overlijden weggedaan of verdeelt geraakt. De familie had er geen belangstelling of ruimte voor terwijl in mijn beleving deze verzamelingen mijn grootvader zo typisch karakteriseerden.

 

Dat verzamelen maar ook het ordenen hiervan heb ik ongetwijfeld van mijn grootvader overgenomen. Voor mijn afstudeerproject heb ik een serie composities gemaakt van geordend plastic drijfafval. Deze heb ik op een zwarte ondergrond loodrecht van boven gefotografeerd in de studio. Deze serie was de basis voor wat nu mijn specialisatie is; Het van boven fotograferen van een compositie van persoonlijke herinneringen aan een dierbare overledene. Ik kan dit ook voor u doen, de ziel van een persoon proberen vast te leggen in een compositie foto van persoonlijke voorwerpen.

Floris Kok
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter